Just nu finns det 14406 termer
   
Medlemslogin
E-post
Lösenrod


Har glömt mitt lösenord

- Registrera
- Senaste inlägg
- Veckans hetaste trådar
- Obesvarade trådar
- Sök i forumet
- Regler och ordning

 
| Ned
Antal visningar per sida
Författare
Meddelande

Hassan Maatouk
Halmstad

Skrivit: 2016-04-05 18:25:05


Vad har tolkar för skydd??

Ja precis som det låter, vad har vi tolkar för skydd??


Låt oss säga att du har varit på ett tolkuppdrag och du gick därifrån och är 100% säker på att du har gjort ett bra jobb, men tolk användaren kanske inte tycker om ditt utseende eller vill inte träffa dig för att vill träffa din kompis som är också tolk och hon är mer kåt på han, går och anmäler dig hos din tolkförmedlare. vad har du för skydd?? 

Detta yrke är verkligen under all kritik känner jag ibland. för att man är helt utan skydd och tolkanvändare är de som bestämmer vad som gäller. Ska det verkligen vara på det sättet. 



Nassrullha Abdulhameed
Västerås

Skrivit: 2016-04-05 23:17:41 

#1
Det är så inom alla yrken nästan , man ska tåla från klienten nästan allt möjligt för att hålla sig vid arbete. 

 


Hassan Maatouk
Halmstad

Skrivit: 2016-04-06 06:54:23 

#2
Nej, det är inte så inom alla yrken, låt oss säga att du serverar i en restaurang, och du kommer fram med maten, om kunden äter upp all mat och sedan klagar så frågar du kunden varför han/hon har inte klagat innan. m a o maten smakade ändå rätt så bra och har inte rätt att klaga, du har en viss haka på kunden när han har rätt att klaga eller ej, samma sak ifall du köper en vara och rätt missnöjd med det efter du har kommit hem, du har rätt att lämna tillbaka varan och du får pengarna tillbaka, men inom tolk yrken så kunden har redan ätit både ägget och skalet och sedan klagar de!!!!!!!????? eftersom deras ord och tycke är den som räknas och du som tolk ska bara nicka och ta emot så är det oerhört orättvist och gör dig otroligt sårbar. du kan framföra din åsikt till din tolkförmedlare men denna åsikt är lika med noll för att det är kunderna de bryr sig om och inte tolkarna. 


Det borde vara så att när kunden har skrivit på rekvisitionen så har den godkänt tolkens uppdrag och har inte rätt att klaga på något. det är borde vi kräva. 

Nånstans måste man säga ifrån tycker jag och något måste göras. 

 


Hassan Maatouk
Halmstad

Skrivit: 2016-04-06 08:19:08 

#3
Vi tar ett annat exempel: 


Du jobbar som översättare och du får ett uppdrag att översätta en bok, efter du har fått jobbet gjort så har förläggaren läst den och tryckt boken och distribuerat den. när du vill ha betalt för ditt jobb så klagar förläggaren att du har inte översatt boken som det ska !!!!!!!!!!!?????????? 

Det är det jag menar med att jobba som tolk, det är verkligen vilda västern. 

 


Ameer Al Faham
Gävle

Skrivit: 2016-04-17 15:07:55 

#4

Apropå tolkens skydd.
Får en tolk ens reda på anklagelsen från beställaren eller klienten? Jag har jobbat som tolk i en månad nu, och inte en enda anklagelse fick jag än. 

Vad gäller ditt fall Hassan, så kommer det troligt inte påverka dig så länge de inte har bevis eller vittnen på det. Det är dock bara en tro. Logiskt tänkt borde tolkförmedlarna inte tro på allt som sägs, annars blir de av med alla tolkar inom en kort tid.

Hälsningar
Ameer

 


 

 
Skapad av: WebSpindeln 2009